50 пътници пострадаха при силна турбуленция на борда на международен полет до новозеландския град Окланд, съобщи "New Zealand Herald". Няколко от пострадалите пасажери бяха откарани в болница.

Повече от 10 линейки на местното лечебно завeдение "Сейнт Джон" бяха изпратени на летището след сигнала за инцидента на борда на чилийската авиокомпания LATAM.

Медицинските екипи са се погрижили за около 50 пациенти, като един от тях е в тежко състояние. До този момент 13 пациенти са транспортирани с линейка до болница.

"След като претърпя технически проблем заради силната турбуленция, полет LA800 на Latam Airlines кацна на летището в Окланд по разписание. В резултат на инцидента са пострадали пътници и кабинен екипаж. Те получиха незабавна помощ от медицински персонал на летището, а медиците прецениха кои да бъдат откарани в болница", каза говорител на авиокомпанията пред Herald.

"Latam съжалява за неудобството и нараняванията, които тази ситуация може да е причинила на неговите пътници, и отново потвърждава ангажимента си към безопасността като приоритет в рамките на своите оперативни стандарти.", добавиха оттам.

"Аз съм стюардеса и това е първият път, когато... целият самолет просто замръзна", каза пострадала.

Тя сподели, че е видяла "най-малко" петима души да бъдат отведени от чакащи парамедици след кацането и е доволна, че е стигнала безопасно до Нова Зеландия. 

Говорител на летището в Окланд каза, че тамошният екип за спешна помощ оказва помощ на колегите си от "Сейнт Джон", а линейки още хвърчат от и до летището.