Вместо да бъде изоставено, кученце-циклоп, появило се на бял свят в Тайланд, си намери дом и грижовни стопани, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Симпатичното еднооко създание е наречено Кевин на популярен персонаж от анимационния филм "Миньоните".

Въпреки че кутрето, родено на 2 февруари, неговото братче и майка им са в отлично здраве, новите стопани са решили да обгрижват внимателно специалния питомец, докато порасне, и го хранят с мляко от шише.

"Искаме кученцето да оцелее, въпреки деформацията си. Ще се грижим за него, докато порасне. Кевин се радва на всеобщо удивление, а това е щастлив знак. Хората го оприличават на жълт анимационен персонаж, затова решихме да го кръстим Кевин", казва 45-годишният му стопанин Сомджай Пхумаман.

"Грижим се добре за него. Храненето му по естествен начин е затруднено, затова му даваме мляко от шише", допълва дъщеря му Парн.

Все още не става ясно дали кученцето-циклоп ще може да си служи нормално с единственото си око, тъй като са необходими около два месеца за пълното развитие на зрението.

Обитателите на селото, в което се е родил Кевин, гледат на появата му като на поличба за късмет и дори използват датата му, когато играят лотария.