В крайна сметка трите кучета порода Чихуахуа бяха върнати на собственичката им Данина Ал-Мусауи след платено възнаграждение от 2000 лева, предаде БНТ.

Жената обясни, че е била на разходка с трите любими кучета и след разходката решила да мине да напазарувам в един столичен мол. След не повече от 15 минути престои на колата на паркинга, тя се върнала и тръгнала към вкъщи. В един момент ѝ се сторило прекалено тихо, обърнала се назад и видяла колата празна.

Междувременно обаче, освен в районното, тя пуснала сигнали за помощ в интернет. Чрез БНТ отправи и молба към похитителите и обяви възнаграждение от 2000 лева.

Късно вечерта тя получава обаждане. Взима най-добрата си приятелка и парите за откуп. По телефона са инструктирани да карат по "Цариградско шосе" в посока Пловдив и да не прекъсват разговора - точно като във филмов екшън. Трябва да спрат на конкретна бензиностанция и там да поискат бял плик, в който да сложат парите.

"Отидохме, поискаме бял плик, питахме накъде да продължим, каза да продължим към Горубляне, към светофарите. Стигнахме почти до там, каза че има реклама на пътя там до нея има дърво, на което дърво има завързан бял парцал. Да отидем до дървото, че там е кашона, в който са кучетата.

Когато стигнахме до там, той каза че там са само 2 от кучетата - да оставим под дървото парите и след това, когато види, че всичко е точно, ще ни върне и третото куче", каза Данина Ал-Мусауи.

Следва обикаляне из софийските покрайнини, похитителите посочват къде е скрит последният заложник.

От полицията вече не възлагат големи надежди да стигнат до крадците. Обясниха, че са очаквали да бъдат предупредени, за да заложат капан на похитителите.