Жената родила момченце на 19 април, след като прибегнала до ин витро оплождане в специализирана клиника в индийския щат Хариана.

Тя и съпругът й Мохиндер Сингх са женени от 46 години и живеят в град Амритсар, Северозападна Идния. Те вече били изгубили надежда, че ще имат дете. Освен това двамата страдали заради презрителното отношение към тях, защото в родината им безплодието е смятано за Божие проклятие.

"Господ чу молитвите ни. Грижа се сама за детето си. Имам чувството, че съм изпълнена с енергия. Съпругът ми е много внимателен и винаги ми помага, когато има възможност да го стори. Видяхме реклама за ин витро оплождане и си казахме, че би трябвало да опитаме, като се има предвид, че искам да имам бебе", споделя щастливата майка.

Даджиндер Каур твърди, че е на около 70-годишна възраст. В Индия много хора не притежават удостоверение за раждане. В комюнике на клиниката пък се казва, че родилката е на 72 години.

Бебето е заченато от яйцеклетки и сперма на двойката и е в добро здравословно състояние. Момченцето тежало два килограма при раждането си и се казва Армаан.

Бащата Мохиндер Сингх, който е собственик на ферма край Амритсар, не е притеснен от късното родителство.

"Хората говорят какво ще стане с детето, когато починем. Но аз вярвам в Бог. Той е всемогъщ и вездесъщ. Така че той ще се погрижи за всичко", обяснява мъжът, цитиран от АФП.

Ръководителят на клиниката Анураг Бишнои коментира, че първоначално е бил скептичен относно шансовете на Даджиндер Каур да забременее чрез ин витро и да износи плода.

"Първоначално се опитах да ги разубедя, защото тя изглеждаше много крехка. След като направихме редица тестове и резултатите бяха добри обаче, реших да продължим", допълни Бишнои.

На 5 май 2010 г. 62-годишната русенка Красимира Димитрова роди близначки, но едното бебе не оцеля. Момиченцата бяха заченати ин витро с донорска яйцеклетка в Плевен. Раждането им предизвика скандал в лекарското съсловие