Имаме готовност за цялостно преасфалтиране на бул. "България", но поетапно, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на трамвайния релсов път и подлеза при кръстовището с бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов", предаде  "Фокус".

"Остана един участък на кръстовището на бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов", заради строителството на метрото, така довършваме в момента. Очаквам до средата на месеца да бъде приключена работата по монтажа на трамвайните релси и да пуснем движението на трамвай №7. Заедно с това ремонтираме и подлеза, който е един от най-големите и в най-тежко състояние.Приключва и този ремонт, очаквам до средата на август и той да бъде готов. За мен е важно да се работи качествено, предупредила съм изпълнителите", заяви Фандъкова.

Вижте снимки >>>

"Заради дъждовете се налага забавяне в изпълнението на технологичните изисквания. В края на краищата по-важно е да стане качествено", допълни тя. По думите й веднага след пускането на трамвая ще бъде затворен за преасфалтиране участъкът на бул. "България" от бул. "Акад. Иван Евстратиев Гешов" до бул. "Гоце Делчев".

Ще започнем с преасфалтирането на платното в посока Бояна от метрото до бул. "Гоце Делчев". Ако успеем да приключим преди края на август, ще асфалтираме и в обратната посока. Ако не успеем, ще оставим обратната посока за следващата година август, защото не можем да си позволим през септември да бъде блокиран бул. "България", отбеляза Фандъкова.

"Няма изцяло да затваряме булеварда, автомобилите ще се движат в едното платно двупосочно. Благодаря за търпението на хората. Дълги години този булевард не е ремонтиран изцяло. Опитваме се да поддържаме платната чрез кърпене, но това разбира се изисква и ресурс и е доста неудобно. Затова взехме решение, колкото и да е тежко. Вече направихме цялостно преасфалтиране на "Ботевградско" и "Цариградско шосе", както и на други булеварди", посочи още тя.

"Процедурата и за бул. "България" е за цялостно преасфалтиране, но ще се работи поетапно. Вярвам, че когато хората видят резултата от един участък, ще проявяват повече търпение", допълни столичният кмет.

 

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров