Заради ремонта на бул. "Васил Левски" от бул. "Граф Игнатиев" до бул. "Цар Освободител" се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 00.00 часа на 31 юли до 24.00 часа на 3 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. "Васил Левски", между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "ген. Гурко" и между ул. "ген. Гурко" и бул. "Цар Освободител". Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда в същия участък.

От 00.00 часа на 31 юли до 24.00 часа на 3 август се закриват местата за почасово платено паркиране: по бул. "Васил Левски" на 50 м преди ул. "Проф. Н. Михайлов" в посока ул. "Ген. Гурко"; по бул. "Васил Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Юри Венелин".

Въвежда се промяна в режима на работа на светофарните уредби на следните кръстовища: бул. "Васил Левски" - ул. "Граф Игнатиев" - бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Васил Левски" - ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски" - бул. "Цар Освободител".

От 00.00 часа на 31 юли до 24.00 часа на 3 август превозните средства от системата на градския транспорт, преминаващи през участъка ще се движат по променени маршрути. Автобусите по линия 9 - в посока ул. "Ген. Гурко", ще се движат по скъсен маршрут до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по ул. "Шипка" и по маршрута си до Автобаза "Искър".

Автобусните от линия 84 - в посока ул. "Ген. Гурко", ще се движат по скъсен маршрут от пл. "Орлов мост" до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 2 - от моста на Стадион "Васил Левски" - наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Автобусите от линия 94 - в посока СУ "Св. Климент Охридски", ще се движат по следния маршрут - от бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до пл. Орлов мост, обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до бул. "Черни връх" и по маршрута си до Студентски град.

Автобусите по линия 184 - в посока ул. "Ген. Гурко", ще се движат по скъсен маршрут от пл. "Орлов мост" до моста при стадион "Васил Левски". В посока летище София Терминал 1 - от моста на стадион "Васил Левски" наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

Нощната автобусна линия 2 - не се променя, като преминава през ремонтния участък с автомобилите;

Маршрутите на тролейбусни линии 1, 2, 5 и 8 не се променят. Автобусите по линиите 9, 84, 94 и 184 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Разкрива се временна еднопосочна спирка на бул. "Цар Освободител" на 50 метра от пл. Орлов мост за автобусна линия 9.