Столичната община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ваксини. Те ще бъдат в големите търговски центрове - МОЛ "Парадайс" и МОЛ "Сердика". Това е било решено на среща, проведена между кмета на София Йорданка Фандъкова и управителите на двата търговски обекта.

Инициативата е на самите търговски центрове, които предоставят помещения, а Столичното РЗИ и Столичната община ще осигурят лекарски екипи и ваксини, уточни столичният кмет. С тях "зелените коридори", които община отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 7.

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на софийските лекари, които работят денонощно, и на екипите, включили се в инициативата за откриване на мобилни пунктове. До момента през "зелените коридори" в парковете са минали около 3200 души. Мобилните пунктове ще работят в съботните и неделните дни от месец юни.

Снимка: Столична община

"Ще дойде есента и се надяваме, че колкото повече ваксинирани хора има, толкова по-леко ще посрещнем следващия сезон. Не бива да забравяме какво се случи миналите есен и зима и колко натоварени бяха софийските болници", напомни кметът.

Фандъкова присъства днес на предоставянето на автобус, оборудван като лекарски кабинет на Столичната РЗИ. Бусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие". При откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че утре и в петък мобилният пункт ще бъде разположен на площад "Княз Александър I", а в почивните дни ще се намира на Летище София - Терминал 1.

Снимка: Столична община

Работното му време ще бъде от 9:00 до 18:00 часа всеки ден, включително събота и неделя. На официалната страница на Столичната РЗИ ще се публикува информация с останалите места, на които ще бъде разполаган мобилният пункт през всеки един етап на кампанията.

Снимка: Столична община