През тази събота и неделя, 26 и 27 юни, отново ще работят "зелени коридори" за ваксинация в паркове и молове, съобщиха от Столичната община.

Възможността да се поставят ваксини на открито на удобни места и в изнесени пунктове е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и Столичната РЗИ.

Четири коридора ще работят в паркове на открито между 9.00 и 16.00 часа. Пунктове ще има в Южния парк /вход откъм бул. "Гоце Делчев"/; Борисовата градина (до езерото Ариана); Северния парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"); парк "Дружба" до Културен институт "Искър".

Три мобилни пункта ще работят в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall между 13.00 и 18.00 часа.

Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина", в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9.00 до 16.00 ч., съобщават от Столичната община.

Гражданите имат възможност да избират между векторна и РНК ваксина. Имунизациите се поставят от екипи от общинските болници и ДКЦ. Организацията се извършва от СРЗИ и дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община.

Столичната РЗИ организира автобус, в който се поставят ваксини. В събота и неделя той ще бъде разположен пред Националния център по заразни и паразитни болести на бул. "Янко Сакъзов" 26 - срещу парка "Заимов" и ще работи от 9.00 до 18.00 часа.