Изграждането на южното платно на бул. "Филип Кутев" от бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна" в София ще започне през пролетта. През това време движението ще се извършва по две ленти в посока по новоизграденото северно платно, съобщиха от Столична община.

Кметът Йорданка Фандъкова и заместникът й Ангел Джоргов провериха строителните дейности по изграждането на ул. "Филип Кутев". 

Заедно със строежа на новите инженерни мрежи и подготовката на пътната основа, се изгражда и корекция на р. Драгалевска, поясни във "Фейсбук" градоначалникът.

В момента строителните работи вървят по северното платно на улицата в участъка от ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна". Трасето е с дължина от 600 метра и досега е изградена подземната инфраструктура - канали, тръбна и ел. мрежа, отводняване. Извършена е реконструкция на съществуващия газопровод. При подходящи метеорологични условия през следващата година ще бъде положен и последният износващ пласт асфалт в участъка, ще се изградят тротоарите, заедно с осветлението и озеленяването.

Строителните дейности на новия участък от ул. "Филип Кутев" започнаха след изпълнението на първия етап от улицата между ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна". Ул. "Филип Кутев" заедно с бул. "Тодор Каблешков" са част от вътрешния градски ринг, който Столична община поетапно изгражда като един от стратегическите обекти, заложени в програмата на кмета Йорданка Фандъкова.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари.