Започна разширението на бул. "Ломско шосе". След приключването на работата в този участък ще имаме изцяло нов булевард, съобщи на фейсбук страницата си столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Продължава работата по над десет големи обекта в София и започва работа през месец юли по реконструкцията в централната градска част, както и разширението на бул. "Филип Кутев" - част от градския ринг", информира кметът на София Йорданка Фандъкова за ремонтите в града.

В събота и неделя (2 и 3 юли) ще бъде затворен за асфалтиране с последен износващ слой асфалт новото кръгово кръстовище на бул. "Андрей Ляпчев" и бул. "Климент Охридски", съобщи още кметът и призова шофьорите да използват обходни маршрути през уикенда. В понеделник новоизграденото кръгово ще е отворено за движение.

Основният ремонт на тунела към "Люлин" е планиран да започне през лятото.

"Ще използваме юли и август за най-тежките строителни дейности, при които ще затворим изцяло движението, а през септември ще продължим работа, като отворим за движение по една лента в посока. Преди началото на ремонта ще обявим промените в организацията на движение в района", уточнява кметът.