Председателят на БСП - София Калоян Паргов настоя за извънредна сесия на Столичния общински съвет заради наводненията и дъждовете в София.

Очевидно тези дъждове няма да спрат и г-жа Фандъкова да обясни на всички общински съветници и столичани какви мерки се предприемат и как се готвим за превенция на подобни явления, призова той.

"София вчера за пореден път се превърна във Венеция, коментира Паргов. По думите му това е бурята "Фандъкова", която ни връхлита за пореден път. Паргов показа снимка от столичен булевард, който, за да се премине, били "нeобходими гумени лодки, плавници, шнорхели", снимка на "гейзер" на столична улица заради запушена канализация, както и снимки от наводнена метростанция и подстъпите към нея.

"Недопустимо е цялата вода да се излива върху линията на метрото", коментира Паргов. Той посочи, че вчера в разговори с представители на "Метрополитен"-а е алармирал да бъдат спрени метровлакове, защото там тече ток, но това не се е случило. В София не се чистят шахти и канализация, коментира още Паргов.

Той посочи, че според метеорологичните служби падналият дъжд вчера в София не бил нещо необичайно. "Ако на тази извънредна сесия г-жа Фандъкова не докаже, че може да управлява града, освен с пиар, нека да се оттегли и да ни освободи от собствената си буря, за да намерят софиянци истинския кмет, който да управлява града и да се грижи за тях и техните проблеми", коментира Калоян Паргов.

От БСП-София са готови с мерки, които ще предложат на Общинския съвет, сред които увеличаване на аварийните екипи и ангажиране на доброволци. Социалистите искат и ревизия на ремонтите на Лъвов мост и на НДК, както и на строителството на метрото.