Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на отриването на ремонтирания участък от булеварда, предаде БТА.

Реконструкцията на бул. "Кръстьо Пастухов" от кръстовището с ул. "Кап. Димитър Списаревски" до кръстовището с бул. "Искърско шосе" е част от разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе до летище "София", което се извършва по ОП "Транспорт".

Това е нов булевард с дължина 1,1 км и това е наистина голяма придобивка за София и най-вече за ж.к. „Дружба, каза кметът.

Ремонтирани са тротоарите, направени са нови алеи в близост до езерото, както и нова светофарна уредба пешеходни пътеки, подновени са зелените площи. В рамките на проекта е ремонтирана и фасадата на Дома на културата "Искър".

До дни започва изграждането на участък на ул. "Обиколна" в ж. к. "Дружба-2", който е включен в проекта за метрото, а в район "Младост" продължава реконструкцията на бул. "Александър Малинов", съобщи още столичният кмет.

Директорът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев информира, че метрото до летището ще бъде пуснато най-вероятно в края на март идната година, а линията до Бизнеспарка в "Младост" - в края на април или началото на май.

Строителството на третия метродиаметър от бул. "Владимир Вазов" до ж. к. "Овча купел" ще започне не по-рано от лятото на 2015 година. При всички случаи това ще стане след завършването на другите две линии на метрото, защото иначе движението в града ще се затрудни, каза Братоев.