Извършена бе цялостна реконструкция на две мостови съоръжения, два пешеходни подлеза и един автомобилен.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че от фирмата-изпълнител на обекта е дадена 10 години гаранция на положената след ремонта хидроизолация, предаде БНР.

"Ще останат, разбира се, някои неща за довършване, но те няма да пречат на движението. Ако не вали дъжд, ще се положи маркировката. Ако вали дъжд, маркировката няма да се полага на последния участък, но движението ще се пусне", обясни тя.

По думите на Фандъкова фирмата-изпълнител ще работи и през нощта, за да може да се довършат някои дейности.

"Ще остане да се работи единствено на пешеходния подлез на Окръжна болница. Там се предвижда и монтиране на асансьори, така че изпълнителите ще продължат да работят", каза още столичният кмет.

За първия учебен ден трябва да приключи и цялостният ремонт на друг основен булевард в западните квартали на столицата - „Никола Мушанов". В момента там се работи усилено по последната отсечка на проекта - продължението на „Мушанов" - бул. „Овча купел", в отсечката между улиците „Житница" и „Любляна".

До 15 септември ще се обновяват и бул. „Тодор Каблешков" - между „България" и „Братя Бъкстон".

По план върви и ремонтът на 10-километровия участък от „Ботевградско шосе" в отсечката от ул. „Летоструй" до „Околовръстното шосе". Там ще бъдат обновени до 30 октомври 5 моста и 5 подлеза, както и връзката с бул. „Владимир Вазов".