36-годишен русенец бе задържан, след като заплашва полицаи, а след това ги нападна с нож и самурайски меч, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Вчера около 3 часа патрул на Второ РУ в крайдунавския град е бил изпратен на адрес на ул. "Ибър", след постъпил сигнал за подозрителен човек, който обикаля паркиран пред гараж на адреса автомобил с отворени врати и капак на багажника.

Отивайки на посоченото място служителите на МВР видели мъж на задната дясна седалка в колата и се опитали да установят, какво прави вътре в автомобила. Когато видял полицаите обаче мъжът извадил сгъваем нож и самурайски меч, като с него замахнал срещу единия от униформените. Полицаите му разпоредили да остави оръжията на земята, но той не се е съобразил с това, а поведението му е станало по-агресивно, като започнал да ги заплашва вербално.

На адреса е изпратен още един полицейски екип за съдействие. Агресивният мъж започнал да заплашва и новодошлите полицаи, като посегнал към един от тях със самурайския меч. Служителите отново му разпоредили да остави хладните оръжия на земята, но вместо да направи това той тръгнал опасно към тях. Последвало задържане и обезвреждане на лицето, като се е наложило използване на помощни средства. Установена е самоличността на мъжа - русенец на 36 г.

При извършеният оглед на място в автомобила му са намерени и иззети топче суха тревна маса, лула, бяло прахообразно вещество и др., иззети са също сгъваем нож и самурайски меч.

По случая е образувано досъдебно производство, докладван е на дежурен прокурор. Мъжът е задържан с мярка до 72 часа с постановление на прокуратурата и работата по изясняването на случая продължава.