Най-дълго управлявалият кмет в Русенско е избран за седми пореден мандат от жителите на село Екзарх Йосиф. Доверие са му гласували 94 на сто от избирателите. Илия Данев оглавява селото от 1995 г. като при всеки избор получава подкрепа от над 80% от избирателите. На предходните местни избори през 2015-а той получи 90.29% от гласовете на жителите на селото.

67-годишният Илия Денев беше подкрепен от ГЕРБ и се бори срещу социалистът Росен Русанов.

Доверието, което получава отново Данев, отчита като признание за добре свършената от него работа. Екзарх Йосиф е сред малкото села у нас, които имат собствен зоокът, като основна атракция в него е 14-годишната камила Дидо.

Интерес предизвикват подредените пред кметството ретро автомобили, както и етнографският музей на открито. Той популяризира селото и с уникалния за България Празник на ябълката, който се чества от 2016 г. Благодарение на непрестанните грижи на Данев през годините Екзарх Йосиф е получило славата на едно от най-добре уредените и спокойни за живеене села в Русенския регион. 

Данев обаче не спира да мисли за решаването на настоящите проблеми на хората и казва, че това е неговата рецепта за оцеляване във властта.

"В първите дни след встъпването трябва да решим въпроса със сметопочистването, контейнерите, които са на територията на Екзарх Йосиф са крайно недостатъчно, а тези които се използват са в окаяно състояние и част от тях трябва да подменим", каза Илия Данев пред БНТ.

А до месец в селото ще започне асфалтирането на част от улиците.