Водач на кандидат-депутатската листа на ВМРО за европейските избори е Ангел Джамбазки, втори и трети са депутатите Юлиан Ангелов и Александър Сиди, четвърти е режисьорът Андрей Слабаков, а пети - ген. Димитър Шивиков. Те разкриха своите приоритети и позициите, които ще защитават, ако попаднат е Европарламента.

Джамбазки: Няма да допуснем силово мачкане на хиляди фирми

Пред представителите, които ще бъдат избрани, най-важните задачи са да продължат работата по темите, които са жизненоважни, невралгични за българското общество. Започваме от тези, които са свързани с доходите, говорим за справедливо споразумение по т. нар. пакети "Мобилност", не можем да допуснем и няма да допуснем силово мачкане и фалит на хиляди фирми, категоричен беше по БНТ Ангел Джамбазки.

Сред другите изброени от него приоритети са България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН, "нулева миграция", охраната на външните граници на Европейския съюз и "недопускане на промени в българските традиции".

Смислените български родолюбци, патриоти и националисти съм сигурен, че ще разпознаят нас като изразител на градивния, съзидателния национализъм и патриотизъм, смята евродепутатът.

Според Джамбазки явяването в коалиция с НФСБ и Атака би било по-логично, но щом няма постижимо споразумение между другите две политически сили, е по-добре всяка от партиите да се яви отделно. Във връзка с конкуренцията за гласовете на "родолюбците", той каза, че тези организации имат съвсем различен профил и определи като "турски родолюбци" част от тях, добавяйки, че вторият в листата на коалицията около "Воля" - Орхан Исмаилов, е "подозиран силно за връзки с турското общество и служби за сигурност".

Слабаков: Няма да им цепим басма

"Аз лично вече се отегчих от това политически коректно мърморене, което чувам непрекъснато. Както казваше баща ми - не трябва да им се цепи басма. Трябва някой да отиде в Европейския парламент и да им се казва, че когато един закон е антиевропейски, като този на Макрон (пакета "Моболност"), не трябва да се гледа изобщо в комисиите, а не да занимаваме целия свят с глупости". Това заяви по Нова режисьорът и кандидат за евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков.

"Краси (Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО) ме покани и аз реших, че може би има смисъл да се опитам нещо да направя. Мислим в една и съща посока и затова се съгласих", посочи той. По думите на Слабаков в листата на ВМРО има достатъчно разумни хора.

"Смятам, че трябва да се измисли нещо с образованието. Родителите, които не изпращат децата си на училище, трябва да бъдат вкарани в затвора или с някакви тежки наказания. По този начин те лишават децата си от бъдеще - не могат да четат, нямат занаят. Това според мен е много тежко криминално престъпление", коментира Андрей Слабаков.

"Аз лично много се радвам, че той е в нашата листа. Слабаков е изключително любим на всички български граждани. Той от доста време е на нашите позиции и говори по темите, по които ние говорим", заяви Александър Сиди. Според него, Андрей Слабаков би могъл да допринесе много за листата на ВМРО.

"Обещавам да ходя на работа, за разлика от някои от сегашния парламент като Бареков и другите двама национални предатели, които не отидоха да гласуват "Макрон", и няма да допусна да се гласуват закони, които са антибългарски", заяви Слабаков.

Ген. Шивиков: Обединява ни една кауза

"Против съм Истанбулската конвенция и джендър идеологията, не приемам пакта за миграцията, против съм пакета "Мобилност" на президента Макрон", заяви междувременно кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО ген. Димитър Шивиков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият началник на 61-ва бригада от Българската армия сподели, че в последните два месеца е участвал на срещи на партията, на които е бил поканен лично военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Беше отправена покана към мен да бъда включен в листата на ВМРО за европарламента от гражданската квота. В огромна степен моите виждания се припокриват с политиката, която отстоява ВМРО", отбеляза ген. Шивиков. Той подчерта, че в листата на ВМРО има представители на православното християнство, католицизма и протестантството. А по думите му каузата, която ги обединява, е България над всичко.

Ген. Шивиков бе категоричен, че ако ВМРО, НФСБ и "Атака" бяха решили да се явят заедно на евроизборите, той не би участвал в листата им. Според него Валери Симеонов и Волен Сидеров отправят неприемливи послания към българския народ. Кандидатът на ВМРО смята, че през последните 30 години всички държавни решения са били пагубни за Българската армия.

"Г-н Каракачанов е най-успешният министър на отбраната, защото има доблестта открито да заявява своите позиции. Разполагаме с техника, която е морално остаряла и негодна", изтъкна ген. Шивиков.

На снимката: ВМРО - Българско национално движение" се регистрира в ЦИК за участие в предстоящите избори за Европейски парламент. Документите внесоха заместник-председателите Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов и депутати от партията, 9 април.