"Третият мандат беше саботиран от Иван Гешев и от ГЕРБ. Първият си пази стола, вторите пазят чекмеджето. Всъщност ГЕРБ отстреляха "Демократична България", след като уж много държаха да им бъдат партньори". Това каза в интервю за предаването на bTV "Тази сутрин" депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев.

По думите му със скандала около криптобанката "Нексо" се саботира опита да се сформира редовно правителство. Ананиев отново посочи, че няма нищо общо с разследваната компания. С Антони Тренчев, който е в ръководството на "Нексо", го свързва опит да създадат компания в средата на 2018 г., която да прави приложение, но начинанието се проваля.

Ананиев не посочи какво приложение са искали да разработят.

Депутатът от ПП уточни, че не знае дали Антони Тренчев е в България или в чужбина в момента. Твърди, че за последно го е видял преди година случайно на улицата. Той допълни, че съди всички, които са написало, че е свързан с компанията "Нексо". По думите му не е вярно също, че фирмата е финансирала "Демократична България", даренията са били от физически лица

Относно преговорите за правителство с третия мандат, който отиде в БСП, Настимир Ананиев напомни, че Националният съвет на БСП все още не е казал с кого разрешава на лидера на партията Корнелия Нинова да преговаря.

"Ние от ПП нямаме още покана. Имаме колективни органи, които ще решат как ще се действа. Редовно правителство е нужно, има кризи, които трябва да се решат от редовен кабинет с парламент", каза в заключение Ананиев.