Бившият министър на отбраната Стефан Янев отправи въпрос чрез профила си във Facebook дали ще бъде поискана оставката на финансовия министър Асен Василев.

Публикацията на Янев идва след интервю на Василев за bTV, в което вицепремиерът споделя "личното мнение", че България трябва да изпрати боеприпаси на Украйна, но мнението на правителството не съвпада с неговото. 

"Я, още един министър с лично мнение! А дали ще бъде поискана и неговата оставка?!", пише бившият военен министър, прикачвайки линк към интервюто на Василев.

Няколко седмици по-рано Стефан Янев беше освободен от поста именно заради личното си твърдение, че конфликтът между Русия и Украйна не е война, а военна операция.

"Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Мой военен министър не може да използва думичката операция вместо думичката война", заяви премиерът Кирил Петков, съобщавайки, че ще поиска оставката на Янев. 

От своя страна бившият военен министър му отвърна, че "не е ничий министър", а самият той е "обект на целенасочена политическа атака - грозна, несправедлива и подмолна".

Очаква се скоро Стефан Янев да създаде свой нов политически проект.