Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви официално, че влиза в надпреварата за кмет на София, след като преди няколко дни беше съобщено, че инициативен комитет издига кандидатурата му. Той съобщи решението си пред журналисти на протеста, организиран пред Съдебната палата от партията му срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от съда.

"Нашата листа ще бъде може би най-силната. Бях предложен от известни имена в спорта и културата като човека, който ще прекрати гей парадите - зрелище което дразни много хора", каза Сидеров.

Друг негов приоритет, ако бъде избран за градоначалник, ще бъде отмяна на вдигането с "паяци" на неправилно паркираните автомобили, защото те също дразнели всички. Освен това ще обмисли и съществуването на сини и зелени зони, защото са "рекет, който отива незнайно къде".

Сидеров заяви още, ще направи ревизия на столичния бюджет, за да се види за какво се харчат парите на всички граждани и как се разпределят средствата от обществените поръчки.

"Ревизия на обществените харчове ще бъде основната ми задача, ако стана кмет. Ще организирам и референдуми по всичкщи важни за гражданите на София въпроси", закани се той, като подчерта, че ще обърне голямо внимание на крайните квартали, обобщавайки темата с думите: "Леля от "Обеля", а не гафа с "Графа".

В листата на "Атака" ще има изявени спортисти, деятели на културата и активисти на партията, каза още Сидеров.

И изрази увереност, че ще стигне до балотаж. Това означава, че той ще трябва да пребори една от двете фаворитки за поста, поне според социологическите проучвания - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, които имат доста по-висок рейтинг от неговия.

"Аз в последния момент влизам в битката за кмет и социологията тепърва ще се променя", коментира обаче Волен Сидеров.