Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти преди заседание на парламентарната група на общата им формация с НФСБ и ВМРО, предаде „Фокус“.

Сидеров посочи, че все пак и другите двама лидери на "Обединени патриоти" трябва да си кажат мнението.

Той обяви, че до края на месеца ще има ясен състав на кабинета.

Преди Гергьовден ще има вече ясен състав на кабинета. Доколкото знам тогава приключва влиянието на ретроградния Меркурий“, коментира той.

Според Волен Сидеров все по-опасна става обстановката около нас и трябва да има спокойствие и стабилност.

„Мисля, че няма да има проблеми“, допълни Сидеров и поясни, че няма амбиции за министерски постове, чувства се по-полезен в парламента и като координатор на групата.

Той обаче призна, че може би някой от тримата лидери на "Обединени патриоти" ще отиде в Министерски съвет.

„Лично съм заявил, че няма да ходя, но вероятно ще трябва. На мнение съм, че трябва да се споделя отговорността и да има присъствие в изпълнителната власт“, коментира Сидеров.

Предвид референдума в Турция той заяви, че в момента е най-важно да няма остри реакции и да няма излишни движение.

„Все още не сме видели какво точно ще се получи там. Няма основание за някакви паники и истерии, просто трябва да се държим много обрано и да внимаваме във всеки един жест“, каза Сидеров и посочи, че присъствието на "Обединени патриоти" в управляващата коалиция може да изиграе положителна роля в тази ситуация.

Парламентарната група на ДПС също проведе заседание днес. За свой председател в новото Народно събрание групата е избрала за председател лидера Мустафа Карадайъ.

Негови заместници ще бъдат Хамид Хамид, Йордан Цонев и Халил Летифов. За заместник-председател на Народното събрание ще бъде предложена Нигяр Джафер.

Предложението на "Воля" е Веселин Марешки. Председател на групата най-вероятно ще е Гергана Стефанова.

Парламентарната група на „БСП за България“ ще излъчи Валери Жаблянов за заместник-председател на 44-ото Народно събрание. Групата ще носи името "БСП за България", а неин председател ще е партийният лидер Корнелия Нинова, реши левицата на заседание ден преди новия парламент да започне работа.