ВМРО и БНТ влязоха в спор по повод не излъчването на предизборна агитация. Националната медия е отказала да пусне в ефир  предизборен клип на водача на листата на кандидат депутатите за Европейски избори 2019 Ангел Джамбазки. Публикуваме без редакторска намеса позицията на партията:

"Съгласно споразумение с БНТ ВМРО има право на безплатно еднократно излъчване на клип до 40 секунди в последния ден от кампанията - 24.05.2019 г., излъчен по реда на жребия на ЦИК. Това задължение от страна на "Телевизията - майка" няма да бъде изпълнено спрямо партия, която по всички социологически данни е трета или четвърта политическа сила на Евроизбори 2019.

Причините: Клипът не давал ясна заявка за коя политическа сила агитира! Клип, който е минал през юридическите отдели на ВМРО, БТВ, Нова ТВ, Канал 3, България 24, България ОН ЕР, ТВ Европа и още десетки сайтове и онлайн платформи, а и се излъчва вече от месец, не е комфортен за телевизията, която се издържа от българските избиратели.

Според несъстоятелните тезиси на юридическия отдел на БНТ в заставката има логата на подкрепящите листата политически формации, които не са регистрирани за участие в ЦИК. Така е, действително не са, но това не им забранява да участват в предизборна агитация като активни участници, а и нещо повече ВМРО и формациите са подписали споразумения помежду си, чрез които са поели ангажименти за съвместна работа и партньорство в хода на кампанията.

И въпреки ясното гласово послание за име на партията, номер на бюлетината, както и логото на ВМРО, а и логото на кампанията - българската шевица, номерът, под който се явява партията в интегралната бюлетина, който е избран след жребий на ЦИК (Реш. № 122-ЕП/10.04.2019 г.) и т.н., единствено и само Българската национална телевизия отказва излъчването на този клип.

Това за нас е проява на висша форма на наглост и юридически цинизъм. И питаме как юристите на БНТ четат законите на държавата - по поръчка или "по тяхна преценка", както те самите ни заявиха. И всъщност тук държим да подчертаем, че за нас не е водещ нашият казус и еднократното, макар и гарантирано от споразумението излъчване. Това е политическа сегрегация.

Ние от ВМРО - БНД питаме кой и защо се изплаши от нас и от Ангел Джамбазки, че донесе от "9 дола вода", за да не пусне дори еднократно в ефира на БНТ клип на партия, която е в топ 4 за българските избиратели, които плащат заплатите, включително и на юридическия отдел на въпросната телевизия.

Пуснахме сигнали и до ЦИК, и до СЕМ. Надяваме се на реална и адекватна реакция от двата водещи органа."