Рашидов коментира решението на Конституционния съд, с което Пеевски остава в парламента и дали ще му е комфортно да се разминава с него из коридорите. 

Ексминистърът казва, че е прието съдебни решения да не се обсъждат, друг е въпросът какво мисли човек. По думите му най-висшият договор е клетвата и така хората стават депутати, министри, сключват вътрешен договор със себе си.

"Не е драма, че Пеевски ще се върне или че няма да се върне. Голям праз, като се върне! И да се върне, той не идва на работа. Какво от това? На него му ходят вкъщи на крака. Всички", добавя Рашидов.  

На въпрос кои ходят, той отговаря:  

"Е, обществена тайна е, че от магистрати до кои ли не му се кланят. Вие сте журналисти, седнете един ден и вижте кой ходи при него. Така че по-важно е кой къде ходи, с кого се среща и къде се взимат решенията".

По думите на депутата няма никакво съмнение, че в момента задкулисието управлява.

Запитан кой е телефонът на задкулисието и кой управлява България, той заявава, че би могъл да зададе същия въпрос за медиите и отговорът бил един и същ - парите управлявали и тях, и политиците. 

По негово мнение много журналисти търсели само скандал и цитирали само негови "изтървани" думи.

След припомняне от журналиста за един "изтърван" разговор, в който казва, че Пеевски и майка му са боздуганът, който друг върти, депутатът от ГЕРБ отговаря на въпроса дали ДПС наистина управлява България. 

Според него, ако се погледне кои са част от зам.-министрите и директори по дирекциите и, разбира се, болшинството от министрите, ще се види кой управлява. А това, че на преден план е сложен Пеевски, показвало само, че зад това стоят много по-сложни интереси и пари.

Запитан обаче адекватно ли е ГЕРБ да участва в протести срещу Пеевски, чийто бизнес укрепна именно при тяхното управление, Рашидов отвръща: 

"Самият Бойко Борисов призна, че заради медийния комфорт сме навели глава и както казвам аз, отгледали сме един динозавър. Да, налице е един динозавър, за когото някаква вина имаме и ние. Но този динозавър не е излязъл от лабораторията на ГЕРБ, а от лабораторията на НДСВ и ДПС, на Тройната коалиция. Напълня малко по времето на ГЕРБ просто защото няма политическа партия, която да не търси медиен комфорт"
.

Накрая Вежди Рашидов отговаря на въпроса колко живот дава на сегашния парламент:

"Аз смятам, че ако до май месец догодина не падне, значи държавата вече не съществува".