Мога да кажа, че са изключително тревожни процесите в момента в БСП. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева. Тя уточни, че говори от лично име, като редови член на БСП от повече от 20 години. Според нея е невярно твърдението на БСП, че служебният кабинет атакува партията и се опитва да се меси в изборите. Това е мантра, която е удобна, но изключително невярна.

Свидетели сме последната една година как се търси вината навсякъде, но не и в ръководството на БСП, каза Лечева. По думите й на последното заседание на конгреса на партията не е давана думата на всички, които искат да се изкажат. Микрофоните са били изключвани. Прийомите, които се използват последните една-две години са в друга посока - недемократични, смята Весела Лечева.

"Аз мога да кажа, че резултатът от гласуванията е подменен. Има и доказателства, за това, което казвам. За изключването на нашите другари, това са най-активните членове", каза Лечева по повод решението на конгреса да изключи 13 делегати.

"Ще кажа, че съм гневна, защото през тези години никога не съм жалила нито сили, нито време да работя за достойното представяне на БСП. Още съм член на БСП и ще остана такъв. Но на много хора нервите не им издържаха и търпението им се изчерпа", каза още Лечева.