Предприемачът Николай Дренчев, който е и бивш военен пилот на изтребител МиГ-23, и баща на шест деца се включва в надпреварата за кмет на столицата като кандидат на ПП "Възраждане". Номинацията представи председателят на партията Д-р Костадин Костадинов по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Досегашният организационен секретар и един от основателите на ПП "Възраждане" се включва в кампанията с възгледа София да стане град, който да съперничи на Прага и Будапеща. "София може да стане витрина на това, което България може да постигне", заяви Дренчев. Сред приоритетите му са политиките свързани с образованието и децата, решаването на проблемите на транспорта.

Дренчев е един от първите противници на Истанбулската конвенция и като такъв той обеща, ако бъде избран за кмет, в София повече да не се провеждат гей паради. "Категорично в случай, че аз съм градоначалник на София, гей паради няма да има", заяви Дренчев.

"София има нужда от Възраждане" е надсловът, под който ПП "Възраждане" ще проведе своята кампания, информира председателят Костадин Костадинов. Той уточни, че в страната партията ще издигне самостоятелни кандидати в 71 населени места, а освен тях в София ще издигне 24 кандидати за районни кметове. По думите му до седмица ще стане ясна и пълната листа от кандидати за общински съветници. Костадинов бе категоричен, че кметът на столицата е сред петте най-важни фигури в държавата и затова издигат за кандидат Николай Дренчев - човек свикнал да поема отговорност за себе си и за семейството си, а сега готов да се нагърби и с управлението на София.

От ПП "Възраждане" отправят три въпроса към настоящия кмет Йорданка Фандъкова, който е и основен опонент в предизборната битка, а именно: Смята ли, че има корупция в Столична община? Кой назначава хората в екипа й - тя или Цветан Цветанов? Както и смята ли Фандъкова, че нейната администрация работи добре?

"ГЕРБ се страхуват да не загубят златната си кокошка - София", каза още Костадинов. "Или ГЕРБ продължава да управлява България или България се освобождава от корумпирания гербаджийски модел и започва да се развива като една нормална държавна", допълни той.

Снимка: БТА