Дончо Манов за втори път оглавява временно Областната дирекция на МВР в Ловеч, като заповедта на министъра на вътрешните работи е от 3 април, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Манов беше представен пред ръководния състав на областната дирекция от Христо Стефанов, заместник-министър на МВР.

Дончо Русев Манов е роден през 1975 г. в Ловеч. Средно образование е завършил в родния си град, а висше - в Технически университет- Габрово и в Стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов" в Свищов, специалност "Финансов мениджмънт".

Преминал е през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия - ILEA - през 2009 г. в Будапеща - Унгария.

Работа в системата на МВР е започнал през януари 2000 г. като младши разузнавач в сектор "Криминална полиция" в Районно управление на МВР в Ловеч, а от 2005 г. до 2021 г. работи в сектор "Борба с организираната престъпност". В периода от 10 март до 2 юли 2021 г. е временно преназначен на длъжност директор на ОД на МВР-Ловеч, след което е продължил кариерното си развитие в сектор "Борба с организираната престъпност".

Семеен, с две деца.

Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов бе временно отстранен от длъжност със заповед на вътрешния министър в средата на февруари т. г. От МВР тогава съобщиха, че е образувано дисциплинарно производство срещу Великов.