Тя отрече проверките да са заради подаден сигнал, защото ако е така, е било редно в подобен случай да й бъде директно съобщено.

Бориславова разказа в предаването "Всяка неделя" на Нова телевизия, че има разпити за всички нейни пътувания, лични разноски, че се пускат писма до гранична полиция за отчет къде е ходила извън граница. Тя допълни, че има запитване до всички банки, в които е имала сметки за 10 години назад.

"Такива проверки не се правят дори на хора, които са в затвора за ясни престъпления,"
разказа още бизнесдамата и изрази увереност, че сътрудниците й винаги са поддържали перфектна отчетност на дейността й.

Тя подчерта, че и тя, и Борисов, са приключили с дейността си в офшорна фирма в края на 90-те години.

За отношенията й с Бойко Борисов

Цветелина Бориславова допусна, че тези проверки се правят заради обществено-политическата дейност на Бойко Борисов.

Тя обаче подчерта, че личната им връзка е приключила преди повече от пет години.

Когато Борисов е бил на власт, тя взела лично решение да се държи "внимателно отстранено от активни дейности в бизнеса" и вместо това започнала да развива своя фондация "Кредо Бонум", с която работи за "позитивна промяна в гражданското общество".

Бориславова отрече това нейно решение да е било договорка с Борисов, с когото вече са били разделени преди да стане той премиер.

За враговете

Тя разказа, че при среща на най-високо ниво в министерство, във връзка с фирмата й "Пампорово" АД, са й казали: "много врагове имате".

 Банкерката коментира още, че доста високопоставени личности са си позволявали откровени лъжи по неин адрес, дори и от трибуната на парламента. За пример тя даде лидерът на ДПС Лютви Местан, който е говорил срещу "Кредо Бонум" в парламента, както и лидерът на БСП Сергей Станишев, който я е обвинил, че се е сдобила за един ден с банка.

 Бориславова заяви, че според нея ДПС, които "владеят Министерството на земеделието и храните през целия преход" стои зад атаката срещу проектите на фирмата й "Пампорово АД" и това се знаело от всички. Тя допълни, че дори и министър Мирослав Найденов е изпълнявал техните поръчки.

За Сибанк

Бориславова отрече категорично слуховете, че банката й Сибанк е била придобита за един ден на яхта." Това изобщо не е вярно и не е възможно", каза тя и отхвърли слуховете, че Борисов има общо с доходите й от банката.

За Иво Прокопиев

Бизнес дамата отрече да има фотоволтаици и е завела дело срещу евродепутата Слави Бинев за клевета.

"Нищо не ме свързва с Иво Прокопиев (съиздателят на "Дневник" и "Капитал", бел. ред.)," каза в отговор на въпрос Бориславова и обясни още, че е била кредитор за няколко месеца на медийната група Икономедиа.

"Постоянно излизат по медиите твърдения, че съм олигарх, но аз по никакъв начин няма как да отговарям на това определение", каза още тя и допълни, че винаги е участвала само в "светлата страна на прехода".