Цветанов каза, че лидерът на левицата няма смелост да се изправи пред българските избиратели и затова заявява, че няма да е евентуален бъдещ премиер след изборите, предаде БНТ.

Думите на Станишев винаги трябва да бъдат поставяни под съмнение
, посочи Цветанов. Според него, ако е бил толкова загрижен за държавата, лидерът на БСП е трябвало да приеме мандата за съставяне на временен кабинет, а не да го връща. Според него във всяка демократична европейска държава точно политическите лидери поемат тази най-голяма отговорност.

Вицепремиерът в оставка категорично заяви, че няма разрив между ГЕРБ и президента и че задачата пред държавния глава е трудна, защото трябва да намери баланса между протестиращите, неправителствените организации и да търси връзка с политическите партии.

Цветан Цветанов призна като грешка на управлението политиката по доходите. "Къде сбъркахме? Можем да кажем, че трябваше да фокусираме повече внимание и действително да можем да отговорим на очакванията на хората в социалната сфера и това е в сферата на доходите. Но разберете, че нямахме тази огромна възможност това да го правим, защото все пак трябваше да се придържаме към тази финансова стабилност, която даваше възможност за повече инвестиции в България. Защото ако имахме по-голям бюджетен дефицит, не е ясно какви щяха да бъдат посланията от инвеститорите, които идват в България", заяви Цветанов.

В продължение на четири години ГЕРБ управлява като едно безотговорно дете, което е докопало спестяванията на своите родители и харчи, без да мисли за последиците от своите действия. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в събота.

За 2 месеца на финала на своето управление ГЕРБ натрупа 2 млрд. лв. задължения на гърба на държавния бюджет или по-точно на данъкоплатците, както и на гърба на следващото правителство, изтъкна Станишев по повод наследството, оставено от правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов, предаде БГНЕС.