Сред мотивите на искането им е, че тя е нарушила конституционните права за равнопоставеност на народните представители, редовно е допускала отправяне на оскърбителни думи срещу тях от парламентарната трибуна, както и защото превишава правата си като връща депутатски въпроси и питания до премиера и министрите.

Искането ще бъде оставено в стаята на независимите депутати и който пожелае може да го подпише, каза Петков, който е бивш депутат на "Атака".

Част от независимите народни представители се срещнаха с председателя на парламента Цачева, предаде БТА. След срещата Петков каза, че са постигнали споразумение с председателя по отношение на включването на независими депутати в парламентарните комисии.

Петков поясни, че ще бъде създадена работна група, която да преизчисли квотите на парламентарните групи и независимите в комисиите и промените ще бъдат гласувани през септември. Той допълни, че не оттеглят предложението си за освобождаване на Цачева от председателския пост, а временно го спират.