Проверката, която в момента тече срещу мен, ще покаже, че не съм извършил нищо незаконно. Истината в крайна сметка ще излезе наяве, но дали тогава ще получа извинение? В непрекъснат контакт съм с адвоката си и имаме готовност да заведем дела срещу хора, които с изказванията си по мой адрес преминаха границата на нормалното. Това съобщи пред журналисти във Велики Преслав зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той за пореден път обясни, че не е прикривал проверка срещу сградата „Златен век“, а даже напротив – според изискванията на Административнопроцесуалния кодекс е препратил сигнала на компетентните институции, тъй като вътрешната комисия в Народното събрание не може да прави проверки.

Разследването ще покаже, че моята сделка е започнала на много по-ранен етап и разликата, която съм доплатил, е много по-висока от тази, която се тиражира. Дори е двойно по-висока от цената на президентския апартамент“, коментира той.

Цветан Цветанов подчерта високият морален стандарт в ГЕРБ и попита защо БСП вместо да поиска оставките на хора с повдигнати обвинения от прокуратурата, партията дори ги поощрява. Пред представителите на медиите той обясни, че ПП ГЕРБ от една година води подготовка за местните избори и говори с потенциални кандидати за кметове.

„След края на европейските избори ще бъде направен анализ както на резултатите от работата на всички кметове от ГЕРБ, така и техният личен принос по време на европейската кампания“, информира зам.-председателят на партията.