Ако "Има такъв народ" не бяха свалили ГЕРБ от управлението преди 2 години, това сега нямаше да се случва. Така председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов коментира изявлението на главния прокурор Иван Гешев, на което той заяви, че няма да подава оставка, макар да е бил поканен да го направи чрез заплахи към семейството му.

По думите на Йорданов изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало.

"Тези обвинения за скрити заплахи, които хвърчат в момента, са доказателство за това, че вече няма такова срастване на политическа власт със съдебната", отбеляза депутатът от ИТН и продължи:

"Хубаво е да си давате сметка, че не са само тези партии с влияние в съдебната система. Не е тайна, че "Демократична България" имат силно влияние в съдийската колегия и при нашата съвместно управление в ПП и ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, а само за смяна на Иван Гешев. Сега прогледнаха и разбраха, че проблемът не е само в личността и колкото е вредно това, което се опитваха да направят Кирил Петков и Асен Василев - да заменят една съдебна бухалка със своя съдебна бухалка, това им беше целта. Турбуленциите, които започват, се надявам да бъдат оздравителен процес и наистина съдебната, законодателната и изпълнителната власт най-накрая да станат независими".

Йорданов подчерта, че решението на главния прокурор "си е решение на главния прокурор", а  изявлението му показва нещо, което българското общество вече знае - че има политическо влияние или опит за политическа намеса в съдебната система.