Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов призова на брифинг в Народното събрание (НС) депутатите да се съсредоточат върху приемането на закони, които са важни, като актуализацията на бюджета за 2022 г.

"Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета, и законите, които са свързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост", коментира той.

По думите на Йорданов на председателски съвет тази сутрин се е настоявало депутатите да обсъдят избора на нов председател на парламента. Ива Митева (ИТН) обясни, че с колегата й Любомир Каримански са разговаряли с временно изпълняващия длъжността председател на НС Мирослав Иванов, за да го убедят, че има по-необходими теми.

"Предложихме точките, които са свързани със законодателната програма на НС да бъдат изтеглени напред, а точката за председател да остане по-назад в програмата, докато всеки вземе своето решение", посочи тя, цитирана от БТА. Митева също призова за диалог.

Днешното редовно заседание на парламента се провали заради липса на кворум.