Не сме в състояние да удържим хората си, на които българският президент каза, че са мутри и ги изгони вън. Това обяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на парламентарната група.


"Тези хора заслужават уважението на българския държавен глава и той трябва да поднесе своите извинения, защото ги обиди. Нашите избиратели. Аз не отговарям за вашите, но нашите избиратели са 1 млн. души и тези хора са част от България", посочи Биков.

"Призовавам ви да положим всички заедно усилия довечера да не се стигне до ексцесии и провокации. Нека всеки изрази мнението си в рамките на закона", каза още Биков.

"Ние трябва да поставим много ясна граница. България е демократична държава и тя трябва да се управлява от политици и то от политици, които са спечелили мнозинството от доверието на българските граждани. Със сигурност ще има и недоволни, това е част от демокрацията. Когато някой се опитва да получи властта през задния вход, не през това да спечели доверието на граждани, а през някакви опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, това не е хубаво. Това означава, че това общество е крайно разделено, че хората са смразени помежду си, че се делят на твърди ядра. Ако искате да постигнете това в България - ние сме против. Ние не желаем хората да се мразят помежду си. Ние не желаем да насъскваме никой срещу БСП и която да е друга политическа сила", допълни депутатът от ГЕРБ.

"Също така ПГ на ГЕРБ настоява за оставката на началника на НСО", каза още Биков по повод на случилото се край "Росенец" с лидера на "Да, България" Христо Иванов.

"ПГ на ГЕРБ настоява началникът на НСО незабавно да подаде оставка. Второ, настояваме бодигардовете, които спряха г-н Иванов и неговите привърженици, да бъдат незабавно уволнени", добави той.

Според него няма нужда от проверка, защото всичко, станало край парка "Росенец," е било заснето.

"Надявам се г-н Иванов да пита президента при следващ възможен случай, защото вчера той пропусна, но следващия път, когато го види и демонстрира в негова защита, просто да го попита защо тези две неща не са направени", настоя Биков.