Депутатът от ИБГНИ Татяна Дончева отхвърли обвинението на Тошко Йорданов от ИТН, че е предлагала половин милион лева на човек, за да разцепи парламентарната група на партията на Слави Трифонов.

"Някой, който твърди това, трябва да съди за мен по себе си. Аз не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Такива пари никога не съм имала и не съм разполагала. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз", заяви Татяна Дончева пред "24 часа".

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", заяви Татяна Дончева и пред БНР.

По-рано днес председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отправи тежки обвинения към зам.-председателят на Народното събрание и депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева в "Политически НЕкоректно" по БНР:

"Дончева е изключително нечистоплътен политически човек, защото когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да ги убеждава да вземат други с тях, обещавайки им министерски кресла, и включително е драскала на едни листчета - "половин милион ще ти дам."

"Листчетата си ги е взела, но разговорът може да бъде доказан и там където е отишла да го води с човека от нашите, който може да излезе на детектор и лъжата и да потвърди всичко това - има камери в този офис. Водила е разговора с конкретни имена кого трябва да дръпне - Ива Митева, Иван Хиновски, и му е обяснявала, че ние сме чалгари, сценаристите са простаци и трябва да бъдат изолирани. Този човек ще излезе да го потвърди. Тя знае къде и при кого е ходила. Татяна Дончева е некоректен човек меко казано, тя лъже", каза още Йорданов по БНР.

Пред "24 часа" Дончева на свой ред нарече подобен ход и като безмислен.

"Моето мнение, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, е заявено отдавна. Също така е публично известна и нееднократно заявено позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ с който и да е мандат. Това е моя публична позиция, няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван. Също така публично е убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация. А да бъдат убедени да напускат групата е нещо безсмислено."

В отговор на твърденията на Тошко Йорданов, че имало записи от камери за тези разговори, Дончева отсече: "Щом разговорът може да бъде доказан, да извади доказателствата!".

"Аз правата ще си търся. Нали знаете, че аз като предприема нещо, не го съобщавам предварително", посочи още депутатката от ИБГНИ.

"Този човек нормален ли е, според вас? - попита още риторично Донева, визирайки Тошко Йорданов.