Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов излезе с коментар във Фейсбук по повод решението на Етичната комисия на Софийския университет, че юристът Петър Василев, номиниран от него за министър в проектокабинета, е плагиатствал от труда на своя колежка.

Трифонов не го оправдава, но подчертава, че това е станало далеч преди да съществува ИТН, а и казусът не е от неговите компетенции.

Партийният лидер смята също така, че случилото се с Петър Илиев е провокирано само и най-вече от интереса към ИТН. Все пак Трифонов съветва всички фенове, симпатизанти и активисти на ИТН да се поучат от този случай, да внимават и да бъдат перфектни. 

Ето и целия коментар на Слави Трифонов:

"Петър Илиев беше едно от предложенията на "Има такъв народ" за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността "Има такъв народ" да реализира правителство. Това беше отдавна. Оттогава се случиха много неща. Правителство на "Има такъв народ" не беше съставено, а сега идват нови избори.

Дали Петър Илиев е плагиатствал или не - ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува "Има такъв народ".

Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт.

Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е:

Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в "Има такъв народ", ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев.

Затова се налага да бъдеш перфектен."