Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че оставката на социалния министър Бисер Петков заради проблема с е ненавременна и ненужна. Вчера той изненадващо заяви пред премиера Бойко Борисов, че се оттегля от поста " поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания".

"Съжалявам за оставката му, работихме чудесно, един от най-добрите професионалисти е", коментира още Симеонов пред журналисти.

Той уточни, че се е чул с Петков по телефона снощи и е изразил съжалението си.

На въпрос дали трябва да е непартиен наследникът на Петков вицепремиерът коментира, че дали е партиен или не, няма никакво значение, важно е да си върши работата. Той уточни, че с него не са обсъждани имена за нов министър на труда и социалната политика, но е редно да бъдат съгласувани и с "Обединени патриоти". По неофициална информация най-вероятно на поста ще застане сегашният зам.-министър Деница Сачева.

Според Симеонов не само майките, а и други социални групи са в тежко положение и всички искат повишаване на сумите, но всичко е въпрос на възможности на държавата.

По-рано днес майки заявиха, че ако социалният министър не бъде върнат на поста, ще поискат оставката на цялото правителство. Според родителите приемането на оставката на Бисер Петков няма да реши проблемите им и те ще продължат с протестите, докато не се намери трайно решение на исканията им за достоен живот на хората с увреждания