Родители на деца с увреждания продължават с протестите си въпреки оставката на социалния министър Бисер Петков.

В Русе родители излизат на демонстрация в подкрепа на Петков. Те настояват той да бъде върнат на поста, в противен случай ще искат оставката на цялото правителство.

Остават и палатковите лагери, разпънати в София, Бургас и Варна.

Според родителите приемането на оставката на Бисер Петков няма да реши проблемите им и те ще продължат с протестите, докато не се намери трайно решение на исканията им за достоен живот на хората с увреждания.

Вчера съвсем изненадващо, след срещата с майките, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, която веднага бе приета от премиера Бойко Борисов.

 

Петков заяви, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

Преди дни майки с инвалидна количка със скелет разпънаха палатка пред парламента на 1 юни, поставиха черен флаг и черни балони, но депутатите извръщаха глави дни наред. Тези им действия са в знак на протест срещу безхаберието на депутатите към проблемите на хората с увреждания. Те облякоха тениски "Системата ни убива". Родителите на децата с увреждания искат закон за личната помощ и подпомагане според потребностите на всеки човек с увреждане.