Противоречията между вицепремиера Валери Симеонов и Николина Ангелкова се изострят. След като тя заяви, че 5-те заведения на известния "Какао бийч" в Слънчев бряг, които той иска да бъдат затворени, са законни, Симеонов директно я обвини, че иска да продаде държавни земи в курорта и по този начин да получи облага.

Това не е първият скандал между двамата министри. Миналата година те се скараха за проверките за шума в дискотеките по морето. Според Ангелкова напористите прояви на вицепремиера идват в повече и отблъскват туристите. Той пък смята, че точно шумът ги отблъсква.

Сега лидерът на националистите от НФСБ обвини колежката си, че подготвя продажбата на 20 декара плаж на Слънчев бряг. Според Симеонов става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на "Съюза на собствениците на Слънчев бряг", както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел "Оазис".

Ето какво написа вицепремиерът по този повод във Фейсбук:

"НА ЮЖНИЯ ПЛАЖ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ - НОВО 20.

По достоверна информация, Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели.

Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на "Съюза на собствениците на Слънчев бряг", както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел "Оазис" на самия бряг на морето.

Миналата година подадох сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова "Амфора" и "Империал", съсипали десетки декари златен пясъчен плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други, които госпожата беше присвоила с пасивното съдействие на държавните и общински органи.

В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати, но апетитите останаха.

Елена Иванова беше яростен поддръжник през 2017 г. на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна защита. Явно лоялността й предстои да бъде осребрена.

Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове - х-л "Оазис", х-л "Дюн", "Какао Бийч", Бургас - северен плаж, и много други."