Дянков се срещна снощи с общински съветници и предприемачи, за да обсъди сътрудничеството между местната и централната власт, състоянието на бизнес средата и инвестиционния климат в региона.
 
"Както виждате, държавата се движи добре. Но има бюджет, гласуван в Народното събрание, и каквото е в момента в бюджета, за това има средства", каза той.
По думите му в края на юни - началото на юли ще стане ясно дали пенсионерите ще получат по 136 лева допълнително.

Според сметките на финансовия министър резултатите вече три тримесечия са положителни за икономическия растеж. На 15 май излизат резултатите за първото тримесечие на тази година и той е убеден, че те ще са положителни - и спрямо първото тримесечие на миналата година, и спрямо последното тримесечие на 2010 г.
Въпросът вече, смята Дянков, е колко бързо и кога тези положителните резултати на макроикономическо ниво ще се усетят от всички и във всички сектори.

"Този процес обикновено трае около година. Така че се надяваме до средата на годината да започне да се усеща много по-осезаемо това, че износът ни върви много добре, това, че селското ни стопанство вече дърпа нагоре за второ тримесечие, това, че строителството тази година е много по-активно от миналите години. Но затова винаги трябва известно време", добави вицепремиерът.

Днес и Националния статистически институт отче, че брутният вътрешен продукт на страната се е повишил с 2.5% през първото тримесечие спрямо същия период на 2010 г.  В сравнение с периода октомври - декември или на тримесечна база ръстът е 0.4% Това надвишава очакванията на експертите, които прогнозираха 1.5% ръст на годишна база.