"Във връзка с информацията, че коалиционните ми партньори от ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов ще се срещат с председателката на БСП Корнелия Нинова, която е политически опонент на управляващата коалиция, заявявам, че като председател на ПГ на ОП и създател на коалицията Обединени патриоти не съм упълномощавал въпросните лица да преговарят, с която и да е партия извън управляващата коалиция", посочва Сидеров, цитиран от пресцентъра на партия в съобщение до медиите.

От БСП потвърдиха за среща на лидера на БСП Корнелия Нинова с Каракачанов днес следобед в 14 часа.

Сидеров обаче смята, че всякакви такива действия вредят на вече установените споразумения за управление на България между "Атака", ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. Те са извън решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за нелегитимни.

"В тази връзка отменям заседанието на ПГ на ОП във вторник. И очаквам изясняване на позициите на НФСБ и ВМРО по отношение на коалиционната политика", заявява още Волен Сидеров.

По време на пресконференция Красимир Каракачанов покани Нинова, за да я убеди, че протестите на левицата (на 1 май) срещу управлението са неоснователни: "Ние ще продължаваме да си работим до към пет, пет и половина, после ще пием по една бира. Даже бих поканил госпожа Нинова, ако има свободно време, ако не е седнала на агнешко".

Нинова прие поканата с думите: "Тази кулинарна пресконференция, на която уж мислеха за политика, но говореха за бира и агнешко, на следващия ден придоби по-сериозен израз, защото господин Каракачанов ме покани вече официално като председатели на партии да разговаряме по политики за България и конкретни решения. Приех тази покана". Тя постави условие срещата да е публична.

На свой ред Нинова каза, че е приела и поканата на лидера на НФСБ Валери Симеонов да обсъдят в четвъртък конкретни политики.

На форум, посветен на връзката между образованието и бизнеса, днес Симеонов обясни, че ще представи на тази среща законопроектите, които са подготвени от НФСБ на политическите сили в парламента. "Такава среща ще има с ГЕРБ, такава среща ще има с "Воля", такава среща за трети път ще има с ОП, ще има и с БСП. Какво да съгласувам?"