Ще поработим до 17.00-17.30 часа, после ще пием по една бира. Даже бих поканил и г-жа Корнелия Нинова, ако има време и не е седнала на агнешко, да дойде и тя и да си поговорим чисто като българи.

Това каза на брифинг в Министерството на финансите министърът на отбраната Красимир Каракачанов за организирания от БСП протест срещу бедността, цитиран от "Фокус".

"Омръзна ми да си говорим на леви и десни, на управляващи и опозиция. Да се делим на някакви враждувщи лагери, които се мразят. Стига сме се мразили", заяви той. "Ще го кажа като историк, а не като министър на отбраната, прочел съм няколко вагона книги, не познавам държава, която с омраза да е успяла да преодолее кризи и проблеми, и да върви напред", коментира Красимир Каракачанов.

"На този хубав ден - 1 май не мога да бъда особено доволен, когато слушам едва ли не, че държавата се управлява от някакви изроди, които стоят в задкулисието, в сянка. Опитват да се да правят всичко друго, но не и в полза на гражданите. В управлението, в което участвам, знам какво коства всеки един разход, и не съм съгласен", посочи министърът.