Корнелия Нинова разкритикува в предаването "Панорама" на БНТ управляващите за корупцията. Според нея новият антикорупциоенен орган няма да се справи с проблема.

Корупцията е там, където се разпределят обществени поръчки, бюджет, средства, което обикновено се случва в управляващата партия или мнозинство, добави тя.

Не вярваме, че новият антикорупционен орган ще се пребори с корупцията, трябва преди да вярвам на главния прокурор, нали първо трябва да се съберат доказателствата. Не разбирам принципа на това тези, които управляват, да избират тези, които ще ги проверяват и ще събират доказателствата срещу тях. Да се очаква, че на този, който плащаш заплата, ще те разследва и ще те вкара за корупция в затвора, това е илюзия. Затова беше и големият ни спор, че този орган трябва да се конструира по друг начин, и тук не говори за партии. Този орган е удобен за всяка партия. Защото когато дойдеш на власт, ще си сложиш мнозинство, което няма да те разследва, каза Нинова.

Стана ясно и че вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов поотделно са я поканили на среща. Те ще се състоят другата седмица съответно във вторник и четвъртък. Повод да бъде потърсена е бил митингът на БСП пред Министерския съвет на 1 май, след който последва пресконференция на управляващите. На нея те успокоиха, че държавата се движи в правилна посока. След пресконференцията Каракачанов предложи шеговито на Нинова да се видят на по бира. Днес тя уточни, че шегата е породила и нещо съществено.

Единственото, което аз казах на г-н Каракачанов и предложих - държа тази среща да бъде публична. Не се срещам тайно, не пия бири по кафетата и по заведенията. Искам официална публична среща, на която сядаме разговаряме, чувам какво предлагате, казвам ние какво мислим и го обявяваме на обществото. Дори отделно от него получих подобна покана от г-н Валери Симеонов. Приех и тази покана при същото условие му казах и на него.

Лидерът на БСП коментира и бедността.

Според Нинова тя е проблем на България, на народа, който и да управлява. Несериозно е да се казва при едните сме по-бедни при другите по-богати, коментира председателят на БСП.

Проблемът бедност трябва да се решава в последователна политика, съревнованието няма да помогне за премахване на демографската катастрофа, бедност и образование, смята Нинова.

Тя открои, че ще намали депутатската заплата, ако БСП дойдат на власт. Нов правилник със справедливо заплащане ще бъде създаден, добави Корнелия Нинова.