Повече от 80 народни представители от партията на Бойко Борисов са се почувствали оклеветени от твърдения на Кутев в телевизионно интервю, че били
"престъпна шайка", обяви пред журналисти в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ. 

Точните думи на Кутев пред bTV бяха:

"Целта на вота на недоверие е да вкара Борисов и престъпната му шайка, бих казал вече съвсем спокойно, обратно на власт”.

Той уточни, че има предвид 4-годишната ефективна присъда, която вчера бе издадена от съда на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В тъжбата срещу Кутев ще настояваме за по-строгото наказание, тъй като деянието е квалифицирано. Наказанието е глоба от 5 до 15 000 лева и обществено порицание. Особено настояваме този тип деяния да бъдат порицани", уточни Данаил Кирилов от ГЕРБ, цитиран от БТА.

По-рано днес, след като БСП и ДПС отхвърлиха вота на недоверие към кабинета, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по повод думите на Кутев, че още днес ще заведат съдебен иск срещу него и "да бъде любезен да плаща".

Междувременно от ГЕРБ излязоха с декларация, в която заявиха, че докато правителството "Орешарски" е на власт, гражданите и държавата нямат бъдеще.
От опозицията подчертаха, че за 11 път - толкова изборни загуби има БСП, хората са им казали, че не ги искат.

"Страната преживя редица идейни безумия, като предложение хипермаркетите да не работят в събота и неделя, обещанията за разкриване на 250 000 работни места, за строеж на "Белене" и рестарт на "Химко". За една години премиерът откри един ресторант във Виетнам, научи всички изходи в държавата, а неговият началник на кабинет се сдоби с обвинение", обяви Десислава Атанасова, която представи декларацията в парламента.