"Абсолютно сигурен съм, че БСП ще бъде победител на изборите". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" и кандидат за евродепутат Румен Гечев в сутрешния блок на БТВ. Той коментира, че листата на БСП е избрана по напълно демократичен начин и благодари за доверието на Националния съвет на БСП за доверието към него. Той призова гласуването да се разглежда като процес - Изпълнителното бюро предлага на Националния съвет листа, която той подлага на гласуване и размества кандидатите с няколко гласа. "Кандидатите ни в листата за евроизборите са силни, разликата в гласовете е минимална", коментира той. "Следвайки демократичните традиции, ние насърчаваме преференциалното гласуване, за да съберем максимален брой гласове", допълни Гечев.

Народният представител обясни, че подреждането на листата е предварително, а българските граждани, които са солидарни с програмата, представена и защитена от БСП, могат подкрепят един или друг кандидат. "Това класиране е само стартовият изстрел на надпреварата", категоричен бе социалистът.

"Нашият основен политически опонент набра слава на силно корумпиран", заяви Гечев. Кандидатът за евродепутат каза още, че Елена Йончева е изявен боец срещу корупцията и радетел за въвеждането на законността и европейските ценности за България, затова, по думите му, тя ще активира значителна част от електората по време на изборите.