"Тези избори ще бъдат доста неприятни, защото без да искаме станахме професионалисти на черния пиар, което минава нормалните граници на правене на политика. Тя не е арогантност, безпардонност и мръсотия, а позиции. Ще се появят много компромати и удари под кръста". Това коментира по bTV Вежди Рашидов, председател на комисията по култура в парламента. 

По думите му София не е салам, който да видим кой ще го яде, а жив организъм. "Важно е да има един работещ човек, който да развива този организъм по бавен, но сигурен начин. Не трябва да гледаме на София като говорилня. В България изработихме една плеяда от хора, които говорят много хубаво, но никога не са правили нищо", каза още Рашидов.

По отношение на Мая Манолова каза, че е активен човек и винаги е имал симпатии към нея. От друга страна, с работата си досега Йорданка Фандъкова се е доказала.

Във връзка със скандалите около ремонта на ул. "Граф Игнатиев" Рашидов коментира, че улицата никога не е била по-хубава от сега, а преди е била "една кочина". Според него това, че някой се е спънал не е повод за негативното говорене.