Двамата влизат в състава на комисията на мястото на Антония Гинева и Борислав Богоев, чийто мандат е изтекъл през юни 2013 г. Предложенията са на председателя на КФН Стоян Мавродиев. Мандатът на Агайн и Савов е за 6 години.

Ралица Агайн вече е била член на КФН. Тя бе и депутат ат НДСВ в 39-тото НС.

Агайн бе активен участник във февруарските протести, където се включи в движение Модерна България.

Пред депутатите Ралица Агайн, заяви, че предстоят законодателни промени.
 
През 2005 г. приехме фундаментални промени в законодателството по отношение на застрахователния надзор. Това, което предстои, е още веднъж огромна промяна в законодателството. Промените се налагат, поради изменение на европейски норми и поради увеличаване на защита на потребителите", обясни тя.

По думите й в същото време трябва да бъдат стимулирани инвеститорите.

Практик съм в сферата на финансовите пазари от много време. Ще е предизвикателство да приложа опита си в повишаване на прозрачността на правата на потребителите и инвеститорите”, заяви Владимир Савов.

В гласуването участваха 144 народни представители, от които 128 бяха „за”, 9 – „против”, а 7 се въздържаха.

Преди да гласуват, депутатите отхвърлиха предложение на Коалиция за България за отлагане на избора. То бе направено от Георги Кадиев, който изрази несъгласие с начина, по който се прави предложението. Според него то не е обсъждано в парламентарната група, а и все още няма отчет от КФН.