Президентството излезе с остра позиция, след като по-рано днес прокуратурата обяви, че разследва секретаря на Румен Радев по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов за търговия с влияние. Държавното обвинение разпространи кореспонденция, за която се твърди, че е между него и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и от която става ясно, че му е изпратил съдебно решение по важно дело, преди още да е подписано и публикувано.

Междувременно в жилищата на Узунов в София и Пловдив, откъдето е, бяха извършени обиски и претърсвания.

В същото време в съда, където се решава дали Бобоков да бъде оставен в ареста, наблюдаващият прокурор заяви, че е открита и комуникация между него и лице с имунитет, като допусна, че това е самият държавен глава. 

Последва лаконичното съобщение от прессекретариата на Радев:

"В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът информира, че президентската институция не е разследващ орган.

Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск.

Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар".