Реших да се явя на тези президентски избори още на 1-ви декември 2014 г., когато напуснах парламентарната група на Патриотичния фронт. Истинският патриотизъм означава да бъдеш последователен в обещанията, програмите си и на предизборната кампания. Не можеш с едни обещания и реторика да влезеш в парламент и на следващия ден, когато си в парламента, да вършиш точно обратното”, заяви Енчев пред Нова телевизия.

Той подчерта, че неговите възгледи са на 180 градуса различни от тези на президента Росен Плевнелиев. Според народния представител един държавен глава трябва да пази баланс.

Целта на нашата кампания са стотиците хиляди хора, които гласуваха за НФСБ, ВМРО и, забележете - „Атака“. Тъй като тези три партии в последните две години, "Атака" в последните 2 месеца, изневериха на избирателите и полегнаха в краката на ГЕРБ и Бойко Борисов. Това не е автентичният и истински патриотизъм. Това е казионен патриотизъм“, каза още Енчев, който заяви, че е бил измамен от Патриотичния фронт.

Той изтъкна, че Волен Сидеров е "за" „Южен поток“, а другите са против. Единият се изживява като русофил, Валери Симеонов е яростен русофоб, допълни бившият им сподвижник.

По думите му от досега обявените кандидат-президенти нито един няма дипломатически опит, нито опит в службите, в разузнаването или в армията.

"При мен това е комбинация от двете”, изтъкна той.

Енчев раздели участниците в президентската кампания на две групи. По думите му тези, които са в парламента, ще бъдат в първа лига, „А” група, а всички останали, които не са парламентарно представени - "ще бъдем в „Б” група при дебатите".

Той покани на дебат кандидат-президентската двойка на ПФ - Красимир Каракачанов - Явор Нотев.

Енчев представи дамата, която е избрал да бъде кандидат-президент като известен адвокат от Плевен и председател на партия "Българска пролет" в града.

Отдавна се занимавам с политика, макар и не в политическа формация. От една година съм член на партия „Българска пролет. Иска ми се децата ни да растат при по-добри условия, отколкото ние, и да останат в България”, коментира самата Биляна Грънчарова (вижте снимка).

АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ?