Гласувах, за да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, след като упражни правото си на глас на местните избори в 78 СУ "Христо Смирненски" в град Банкя. Той припомни, че когато той е бил кмет на София, Кремиковци е "бълвал дим във всички цветове на дъгата" и благодарение на политическата воля на неговата партия това вече го няма.

Министър-председателят добави, че канализацията на София се е изливала в река Искър. "Тогава река Искър течеше във всички цветове на дъгата - като приказка. Синя, жълта, кафява. Сега рибарите, след като направихме пречиствателна станция на София за над 100 милиона, си ловят риба", изтъкна Бойко Борисов. Той допълни, че за него местните избори в София са приключили миналата неделя, защото тогава от ГЕРБ са победили двойно БСП.

На журналистически въпрос дали би участвал в среща, инициирана от президента Румен Радев, на която да се обсъдят "всички пропуски в изборите и отстъплението от честността на изборния процес", Борисов отговори, че "явно, само когато той победи, тогава са били честни изборите". Според премиера президентът Радев продължава да агитира. "Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева, Весела Колева, те го ошашавиха този човек", коментира Бойко Борисов. Той счита, че с днешната покана за такава среща президентът Радев прави политическа агитация.