В София битката за местна власт е между сегашния кмет, издигнат от ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и гражданският кандидат Мая Манолова.

"Гласувах за София, да продължи развитието на града ни, да защитим големите проекти",  каза пред журналисти настоящият кмет и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова. Тя пусна бюлетина в 47-мо СУ "Христо Г. Данов".

Фандъкова потвърди за пореден път, че няма време за губене, за експерименти, а има нужда от работа. Тя изрази надежда повече софиянци днес да излязат да гласуват, за да може посоката на развитие да продължи.

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова гласува в 58-а секция в квартал Лозенец.

"Гласувах за свободна, демократична и европейска София", каза тя пред журналисти и също призова гражданите да упражнят правото си на глас в днешния изборен ден.

"България очаква от нас знак за промяна и демокрация, защото без тях всички останали различия нямат значение", допълни Манолова. Отговорност е на всеки един от нас да не дадем възможност на купения и контролиран вот да решава съдбата ни. "Гласувайте за промяната, свободата и демокрацията", призова още Манолова.

За процентите разлика между нея и другия кандидат за кмет - Йорданка Фандъкова, Манолова коментира, че всичко е преодолимо и е в ръцете на столичани. Тя отново призова хората да гласуват и да не оставят на други да решават съдбите на София и на България.

БТА

Снимка: БТА

Вижте още снимки >>

15,36% е избирателната активност в Столична община към 13.00 часа, съобщиха от ОИК - Столична община. Има 30 подадени сигнала за нарушение.

В 22 от 24 района на София се провежда и избор за районен кмет. На първия тур на местните избори бяха избрани кметовете на Банкя и Кремиковци, в останалите 22 района на балотаж избират районен кмет. В селата на територията на Столичната община, днес жителите избират кмет на кметство в 8 от 32 кметства. На първия тур през миналата неделя бяха избрани 24 кметове на кметства.