"Продължаваме промяната" отново се записа за вота на 2 октомври заедно с мандатоносителите от предишните избори - партията на Настимир Ананиев ВОЛТ и Средна европейска класа. Причината била, че все още не е завършен процесът на съдебната регистрация на ПП като партия.

Това обясни пред медиите Никола Минчев, който депозира документите на ПП, придружени от 5550 подписа на симпатизанти.

"В момента се регистрирахме с "Волт" и "Средна европейска класа", защото все още не е приключила процедурата по регистрация на нашата партия. Ако приключи в близките дни, също ще бъде добавена към коалицията", обясни Минчев.

ПП се региистрира "категорично със заявката за първо място, независимо от формата, в който ще се явим на изборите", обобщи той.

Никола Минчев не отговори дали "Демократична България" ще бъде предизборен, или следизборен партньор на "Продължаваме промяната".

"Със сигурност ще работим заедно с ДБ", добави той, като посочи, че за ПП е въпрос на тактика в каква точно коалиция - дали предизборна, или следизборна.

Снимка: Булфото

Днес се очаквали данните от поръчаното от ПП социологическо проучване по темата дали да се явят самостоятелно на вота и това ще подпомогне решението на бившите управляващи за самостоятелно явяване или в коалиция.

"Работихме с БСП добре, надяваме да се да продължим по същия начин", добави още Минчев.

Той не спомена други опции за партньорства в следващия парламент, освен ДБ и БСП.

"Целим се в този парламент да имаме мнозинство", обобщи бившият председател на Народното събрание, като добави, че им трябват поне 121 депутати "зад гърба".

Снимка: Булфото